Високопоставен полицай от Мексико и още трима души бяха обвинени в САЩ, че притежават повече от 500 хил. долара, придобити най-вероятно от трафик на наркотици.
Карлос Алберто Седано Филипини беше арестуван заедно с жена си и още двама души по време на рутинна операция срещу наркотрафиканти в Лос Анджелис.
Той е висш полицай в мексиканския граничен щат Баха Калифорния, от където се прехвърля голяма част от наркотиците в Съединените щати.

Двама от неговите заместници бяха застреляни миналата събота.
Американската администрация сочи за пример сътрудничеството си с Мексико в борбата с трафика на наркотици. Тя предложи помощ за прочистване на полицията в страната от хора, свързани с наркокартелите, които оперират в Баха Калифорния.
34-годишният Филипини беше арестуван заедно с жена си, още един мексикански полицай и трети мъж, съобщи прокурорът на района на Лос Анджелис.
Агенти на американската Агенция за борба с наркотиците (DEA) и полицаи от Лос Анджелис са участвали в операцията, която не е била насочена конкретно срещу мексиканските полицаи.
DEA не очакваше да "получи това, което получи", заяви говорителка на агенцията.
Филипини е най-високопоставеният служител в Мехикали, щат Баха Калифорния, на мексиканската Федералната агенция за разследване.
Неговите двама заместници - Херардо Антонио Мендес Рейес и Хавиер Херардо Дуран Тревино бяха застреляни в Мехикали миналата събота. /Kafene