Продължават протестите на фермери на границата с Полша, които не позволяват на украинските превозвачи да се движат свободно. 

От това страдат и доставките за украинските въоръжени сили. Доброволецът Назар Смик говори за това на страницата си в социалната мрежа X (преди Twitter).

Според него фермерите от Полша отново са спрели да камиони, предназначени за украинската армия. Стоките трябвало да им помогнат при изпълнението на задачи на фронта, но заради протести се забавили на границата.

Цял екран

Полските фермери не допускат военна техника в Украйна 

Освен това тези дейности създават допълнителни проблеми с помощта от Нидерландия. Вече няколко седмици никой не може да вземе специално оборудване и да го докара в Украйна.

"Още 6 камиона и ремаркета са в Холандия вече 2 седмици, защото превозвачите глупаво не могат да ги вземат. Познайте защо? Защото камионите все още са в Украйна и не могат да напуснат заради полските протестиращи", пише Назар Смик.

Доброволецът не разбира къде да отиде, за да може военната техника да премине границата. Посолството е безсилно по този въпрос, а полската полиция също отказва да пропусне камионите, защото се страхува да не създаде конфликтна ситуация с протестиращите.

Полските фермери не допускат военна техника в Украйна 

Особено внимание заслужава видеото, което започна да се разпространява в интернет. Авторът на видеото твърди, че полските фермери биха могли да чупят коли, предназначени за украинската армия, пише Глас нюз бг.

В друг епизод, украинци в социалните мрежи показаха в клип как поляците разбиват коли на границата, които се превозват за украинските въоръжени сили.

„Това направиха нашите съседи поляци с джипове за армията“, възмущава се някакъв „патриот“, за когото е много по-безопасно да „снабдява армията“, отколкото да служи в същата тази армия. Джиповете нямат сериозни щети, но скоро няма да могат да отидат на фронта в това състояние.


 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук