Посланикът на Киргизстан в Турция Ибрахим Жунусов е един от свидетелите на разстрела на руския посланик в Турция. Жунусов обяви пред киргизката информационна агенция "24", цитирана от Канал 3, че е готов да даде показания по делото за убийството на Андрей Карлов, защото е бил пряк свидетел на станалото.

Жунусов каза, че по време на нападението той и Карлов са присъствали на церемония по откриването на фотоизложба в Анкара. Експозицията, посветена на Русия, е от фотоси на турски автори.

Посланик Жунусов с ужас си припомня как всички налягали по земята, когато нападателят започнал да стреля с крясъци "Аллах Акбар".

"Изпразни целия пълнител.На ревера му блестеше специална значка и помислихме, че е от охраната", казва Жунусов.

Посланикът на Руската федерация Андрей Карлов беше застрелян докато произнасяше речта си на откриването на изложбата "Русия от Калининград до Камчатка през погледа на пътешественика".

Турските власти съобщиха, че нападателят е бил ликвидиран от силите за сигурност. При стрелбата на нападателя има и трима ранени. По данни на разследването именно Карлов е бил мишената на нападението.

Руският следствен комитет определи убийството като акт на международен тероризъм. Външният министър на Русия обясни, че това е подло деяние, което цели да влоши международните отношения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РАЗСТРЕЛА НА РУСКИЯ ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ!