Нападението, извършено вчера в Анкара срещу руския посланик в Турция Андрей Карлов, показва провала на плановете на терористите за превземане на Сирия и успехите на Русия в противодействието на международния тероризъм. Така смята съветникът във Военната академия на Египет „Гамал Абдел Насър“ генерал Махмуд Халяф, предаде РИА Новости. 
„Убийството на руския посланик в Анкара отразява факта, че елементите, които е прието да се наричат „сирийска опозиция“, осъзнаха, че плановете им са са се провалили на фона на победите, които постига Русия в борбата с тероризма и екстремизма. Случилото се е отмъщение за положителната роля, която Русия играе в тази борба“, казва генералът в разговор с руската медия. 

Убитият в Анкара руски посланик Андрей Карлов е работел по установяването на контакти със сирийската опозиция. За това съобщи официално говорителят на руското МВнР Мария Захарова в ефира на «Россия 1».  

"Той беше човек, който общуваше с опозицията, включително и със сирийските опозиционери и установяваше диалог с тях. Това придава на трагедията съвършено друго измерение", обяви Захарова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ