Учените са стигнали до извода, че Слънцето ще унищожи Земята преди човека. След изчисляването на стотици модели, разглеждайки огромен брой теории, стана ясно: метеорит не може да унищожи цялата ни планета. 

Вероятност Земята да бъде превзета от извънземни има, но е изключително малка, но звездата ни може да унищожи всичко за миг, съобщава Science Focus.

Орбиталната нестабилност в крайна сметка може да доведе до катастрофа. Учените казват, че Земята може да се сблъска с Марс, Венера или друга планета. В този случай човечеството няма да има шанс да оцелее. Дори ако земляните колонизират Марс, всичко живо ще загине при сблъсъка на планетите. Вероятността това да се случи е само 1%.

Вероятността от заплаха от унищожаване на Земята от ръцете на човек също не е много висока.

Защото хората живеят на планетата и са част от голяма екосистема. Околната среда страда - човекът страда, казват експертите, така че ние се грижим добре за мястото, където живеем.

Най-голямата опасност може да се очаква от Слънцето. То може да се превърне в червен гигант и просто да ни погълне за миг. Това ще се случи веднага щом термоядреното гориво в сърцевината се изчерпи. Ако това се случи, човекът няма къде да се скрие и всички ние ще бъдем обречени.

Превод: БЛИЦ