Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на войната в Украйна. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил за ситуацията на 30 януари:

Кратка информация за войната за 30 януари 2023 г.

ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за технически анализи, а не за леене на чувства. Добрият анализ изисква хладнокръвие, а не леене на чувства. Лей си чувствата на собствената стена и помни, че чувствата, дето те напъва да ги лееш са резултат от негативни емоции, родени от гадното усещане на голата пропагандна кука, на която се люлееш. Откачи се от голата кука и веднага ще ти стане по-добре.

Да почваме. Най-напред за българската политика. Нови избори. Няма какво да коментирам. Слизайте от голите куки. Контрареволюцията иде. Какво значи това ли? Гледайте.

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то поред

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската армия. Украйна е на системи. Знаем, спрат ли системите, войната свършва за 1 месец. Значи, за Украйна е жизнено важно системите да работят. Системите ще работят. Целта е максимално изтощаване на Русия без оглед на украинските загуби. Няма значение колко стотин хиляди украински войничета ще загинат и колко територии ще загуби Украйна. Доставките на оръжие са дозирани, за да може последният руснак да убие последния украинец. Стара тактика, работи добре. Така се прави, учете се.

Процес 2: Логистиката на руската армия. Имат и техника и боеприпаси и хора. И тук по складовете има доста стари оръжия за използване. Слизайте от голите куки, че на руснаците са им свършили ракетите и снарядите. Никак не са свършили. Очаква се уплътняване на фронта и настъпление не само в Донбас. Очакванията се сбъдват – има настъпление в Запорожие. Уплътняването на фронта означава тежки загуби за украинската армия.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Мобилизационната машина на Украйна е напрегната до краен предел. Грозните сценки за лов на мъже по улиците може да си ги гледате сами. Ами това е. Украинските мъже привършват, да е готвят следващите за утилизация. Не достигат обаче, фронтът започна да се къса тук – там. НАТО следва да се замисли – докъде ще се вкара в тази война. Преди да започнат да пристигат ковчезите в големи количества. Нашето поведение? Напомням

Аксиома на Витанов:Не бъде глупак да реализираш чужди интереси за собствена сметка. Први така, че другите да реализират твоите интереси за собствена сметка.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната. Очаква се концентрация на руските удари върху украинската прифронтова инфраструктура за де скове движението на украинските части. Очаква се продължаване на ударите върху украинската критична инфраструктура. След енергийната инфраструктура ща започнат масивни удари и по транспортната инфраструктура и по производствената инфраструктура. .

Процес 5: Надпраговият удар. Няма такъв. Руската тактика е да свалят прага чрез разрушаване на украинската инфраструктура и чрез организация на месомелачки по фронтовете помнейки принципа на фон Молтке: Като няма армия, която да защитава територията, територията заминава. Западняците мъчат да държат прага висок чрез доставка на оръжие.

Критично за прага – броят на украинките войничета. Бахмутската месомелачка работи, украинската армия не отстъпва. Фронтовете се оголват, прагът полека пада. Западът се опитва да държи прага висок с доставки на оръжие.

И затъва все по-дълбоко, защото това оръжие бързо се унищожава на фронта а пищенето за още повече оръжие и за още по-тежко оръжие се усилва. Наблюдавате нали – за да държи прага относително висок, НАТО все повече затъва в този конфликт. Скоро ще трябва да се официализира присъствието на натовски части в Украйна.

Украинците режат ръцете и главите на „пенсионираните натовски военни, воюващи като доброволци“, за да не бъдат разпознати. Има ги кадрите из мрежата, но ако сте със слаби нерви, не ги гледайте. Но забравили да им приберат телефоните, та били идентифицирани.

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Имаме руско настъпление в Запорожие. Цел – окончателен провал на идеята за украинско настъпление към Крим. Засега не е превзето голяма селище, но украинката логистика е доста разстроена. Вижда се от това, че руснаците влязоха в Угледар и започнаха улични боеве. Въпросът е каква е целта на това.

Удар наляво – към Запорожие с цел да скове каквото е останало от украинската групировка готвеща настъпление към Крим. Или удар надясно – с цел обкръжаване на групировката която стои срещу Донецк. Има и други възможности. Бавният напредък на руснаците в и около Бахмут продължава. Украинският юруш при Сватово изгърмя пак, но вие си знаете – системата Таракан гърми всеки път, когато срещне плътна отбранителна линия.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, ситуациятя ня фронта към момента е благоприятна, няма условия за масови безредици. Проблемите са при украинците. Те са надъхвани, че може да спечелят войната и затова големите загуби старателно се крият. Загубите обаче вече трудно могат да се крият, то се вижда от лова на мъже по улиците на какъв хал са нещата.

Опитите на Запада да попълни недостига в украинските батальонни тактически групи се представят като огромна помощ. Не това не е огромна помощ. Това е добре изчислена помощ с цел отслабване на Русия колкото се може повече. Войната няма да свърши добре за Украйна. Въпросът е ние какво ще правим като свърши войната. Помнете тези ми думи и записвайте кой кряка срещу мен.

Защото ще дойде време да попитам защо се крякаше срещу мен. Не водите идеологическата борба както трябва. Казва ви го човекът, който е публикувал математическа теория на идеологическата борба. Не се прави така. Тъй, че не се учудвайте от още провали на украинската и западната пропаганда. Опитът да прикриваш балъщината си, като обвиняваш Витанов в русофилство, е жалък.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълната скръб продължава. Че и траур. Няма фина национална пропаганда. Оставена е да е лее украинската такава. А тя е пълна аматьорщина. Оставена е да се лее американската такава. Но тя е зя хора, които дори не знаят къде е Украина. Българинът е много по – осведомен, защото Украйна е под носа му. Друг подход трябва тук, а няма. Оттук и предупреждението на Витанов към политиците

Теорема на Витанов: Не бъди шаран, не бъди юрдек, защото рейтинга ти ще яде кютек.

Кой разбрал, разбрал.

В Брюксел казват, че пари за ограда по българо-турската граница нямало, щото те си имали приоритети. Айде-е-е-е, сигурността на Евросъюза падна жертва на черната украинска дупка, която смуче милиарди. Но да оставим тия в Брюксел. Кой е подритван като мръсно коте, вече ви писах. Да видим какво става при нас. Значи пари за ограда по българо-турската граница няма, а за едно от най-корумпираните правителства в света – леем десетки милиарди. И после блажно сочим с пръст и говорим за корупция, че да спираме фондове.

Пари ни трябват. За какво? А, да, за едно от най-кормпираните правителства в света. Нали това сочат западните изследвания за корупция? Или аз ей сега си го измислих. Двоен старндарт. Същите юнаци мълчат като орган под пъпа на женското тяло за тормоза над българите в Македония. Къде отидоха човешките права? Трева пасат и ряпа ядат, нали така?

Комисарят по разширяването спеше в София да натиска да пуснем македонците да преговарят. Що сега не спи в Скопие да защитава правата на българите? Гаранция – Франция! Това отдавна е нарицателно и нашите велики политици пак и пак се ловят на същата гола кука. Ами като се ловите, така ще е. И пак ви казвам – уважават само този, който може да бие шамари. Но защо ли го пиша.

Тази държава е пълна с предатели. Днес гледат да ни вкарат във войната, за да осъществяваме чужди интереси за наша сметка. Утре, като почне мобилизация, ще тичат да бягат по чужбина, а ако не успеят, ще се редят на опашки за цвета и ще си припомнят руския език. Ето ви един

Закон на Витанов: Народ, който има гмеж за елит, няма какво да се сърди, че го подритват като мръсно коте.

За коя държава става въпрос бе Витанов, че пак не разбрахме? Е, знаете къде доказано е всичко гнило. У нас всичко си е наред. Да-а-а-а!

Но стига за това днес.

Караме нататък

Политологията –(Ден 88)

Продължаваме да обсъждаме политическия елит. Мислите си, че в политическия елит всичко е по мед и масло? Ами, ами. Я гледайте какво е написал австрийският политолог Михелс в книгата „Социолигия на партиите в съвременната демокрация“

Железен закон на олигархията: Процесът на заграбване на властта от малцинство е неизбежен. Всяка организация се стреми да бъде управлявана от малцинство, което да осъществява властта си над мнозинството

Тъй, Михелс, значи. Какво ни казва: атракторът е олигархично малцинство, което управлява мнозинството. В партиите – партийно олигархично малцинство, което управлява членската маса. В обществото – олигархично малцинство, което управлява народа и даже се радва, когато народът ходи за гъби по избори.

И тъй, политическият елит по същество е част от съвкупността на политическите олигархични малцинства. Тъй е устроен светът на сложните системи. Я да видим сега. Представяме си, че Витанов е чичко-паричко със собствени интереси и иска да овладее политическия елит на една държавица. Кое трябва да купи Витанов? Партийната олигархия.

Тук къщичка в Брюксел, там яхтичка, тук-таме някоя сметчица в швейцарска банка и готово. Политическият елит е наш, осъществява интересите ни и даже може да го пуснем да плюе срещу нас из нашата преса. Тъй, де, народът трябва да се занимава с клюки. Трябва да го гъбаркаме с гъби и сапунени сериали, че да не мисли. У-у-у-у-у, то било просто бе! Да-а-а-а, просто хванете и прочетете Михелс. После и Густав Льобон. Густав Льобон ли? Кой беше тоя? Ее-е-е, няма значение. Може и без него. Оная песен на „Черно кадифе“ за стария овен, ножа и кожата ще свърши същата работа.

Интересно е, а?

Хайде стига за днес.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 44)

...Ще разгледаме 4 фактора, улесняващи миграцията и важни за разбиране на посоките и причините за бъдещите миграционни потоци към България ....

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

Фактор 3: Дифузия на информация

Информация за наличие на работа и за условията на живот в приемащите страни. Получава се от медии и от контактни лица. Информацията е важна, защото може да засили или забави мигрантския поток. И като така следва да бъде управлявана.

Това Витанов го говори още от 2005 година, но никой не го е еня. Абе какво управление на информацията говори Витанов, те юнаците наши една свястна пропаганда по отношение на войната в Украйна не могат да направят, той им казва да управляват информацията, течаща по каналите, информиращи кандидат – мигрантите.

Витанов е от друг свят, не е от тоя. Колкото и да ни говори, че не само информацията трябва дасе управлява, ами да се управлява и това, колко и какви мигранти пускаме на наша територия. Ние ще се смеем. И като окакаме нещата, бегом по къщичките в чужбина, дето сме си ги накупили. Народа – кучета го яли.

Стига за днес. Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далече от вас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук