Хората винаги са били много любопитни да надникнат в бъдещето. А от време на време се появява по някой пътешественик във времето, който  разкрива пред целия свят страховити подробности за това, което ни очаква след стотици години.

Поредният човек, който твърди, че е бил в бъдещето, се казва Джеф Уилямс. Той смело застана пред обществеността, без да крие лицето и истинската си самоличност и разкри какво ще се случи през далечната 2061 година. Мъжът е попаднал в бъдещето в рамките на секретната програма „Solarity”. Важно е да се отбележи, че специалистите, които участват в проекта, следят много внимателно за това участниците да не се намесват в хода на събитията.

По думите на Уилямс, през 2061 г. ще се случи глобална катастрофа, която ще унищожи целия свят. Планетата ни ще бъде разрушена от Халеевата комета, която след половин век ще прелети покрай Земята. Звездата ще се разцепи и една част от нея ще падне на нашата планета, в езерото Ери.

Тъй като мъжът не подкрепя думите си с никакви доказателства, в мрежата гледат много скептично на заявленията му. Въпросната комета прелита покрай Земята веднъж на 76 години и към момента няма нито един намек, че е възможно да се сблъска с нея.

Превод: БЛИЦ