„Русия се адаптира. Руснаците се разхождат из окупираните села в цивилни дрехи. Все по-често използват превозни средства без знаци Z. Влаковете са разпръснати, камуфлирани. Движат се през нощта, пише украинската информационна агенция Фокус.

Щабовете се преместват в изоставени райони. Местят се от селата в плантации и землянки. И когато се адаптират, Русия ще е готова да удари с всичко, което има." 

Унищожаването на ескадрилата в Саки (заедно с летището, което е важно) и други удари малко отпуснаха обществото, но трябва да разберем, че тези удари няма да могат да ни донесат победа.

Русия се готви за следващата вълна и това вероятно ще бъде решаваща битка, защото, след като получи възможността да удари складове и щабове, както и използването на противорадарни ракети срещу системите за противовъздушна отбрана, тя направи това, от което имахме остра нужда - забави темпото.

Когато участвате в експедиционна операция и дори трябва да вървите напред, тилът и прикритието ви трябва да работят като часовник. Но часовникът не върши работа, когато HIMARS ги удари, пише украинският Фокус.


Следователно RF се адаптира. В превзетите села руснаците ходят в цивилни дрехи. Все по-често се използват превозни средства без знаци Z. Влаковете са нарядко, маскирани. Движат се през нощта.

Щабът се премества в изоставени райони. От селата се преместват в насаждения и землянки. Противовъздушната отбрана и електронната война са плътни, много ги е страх от нашите.

И ще се адаптират. Няма нужда да си създавате илюзии. И тогава Русия ще бъде готова да удари с всичко, което има, защото разбира, че нейната логистика се изпарява с всеки прехвърлен HIMARS.

Но всичко това ни дава време. Очакват ни много сериозни битки. И трябва да сме готови за тях, за да не стане Николаев друг Лисичанск, а Одеса – Николаев.

За някои сега е много трудно под същия Донецк. Но след известно време ще бъде трудно за всички. Спечелихме малко време. Много е важно през това време да се подготвим колкото е възможно повече. И го разберете сега. Защото после, когато гръмне, както при Донецк, няма да има време за това. Надявам се, че това се разбира не само от военните, но и от цивилните. Зимата идва, завършва Фокус.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук