Руските войски започнаха контранастъпление в района на Харков. След като те прегрупираха силите си в района на Харков, стана известно, че руската армия е започнала контранастъпателни операции срещу позициите на украинските войски.

В момента е известно, че военните действия се водят в района на Купянск, съобщават военни кореспонденти. Те твърдят, че в близко бъдеще руската армия може да получи контрол над значителна територия от няколко хиляди квадратни километра.

„Руската армия премина в настъпление в района на Купянск. Руските войски нанесоха 4 ракетни и 27 въздушни удара, извършиха повече от 75 атаки от РСЗО по цели в Украйна. Въоръжените сили на Руската федерация провеждат щурмови действия в районите на населените места Купянск, Спорен, Майорск, Зайцево, Авдеевка, Новомихайловка, Опитно и Каменка“, съобщават военните кореспонденти в канала Telegram.

Засега няма официални изявления по този въпрос от Министерството на отбраната на Руската федерация, но е известно, че руските военни възнамеряват да продължат да изпълняват поставените задачи на СВО.

Плевод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук