Ято дронове беше свалено над Крим. Тази сутрин руските военни откриха вражески дронове в три района на въздушното пространство на Крим, пишат агенциите. 

След като се установи, че дроновете не са на руската армия, беше решено срещу тях да се използва огнестрелно и неогнестрелно оръжие.

Според Сергей Аксьонов за унищожаване на безпилотни летателни апарати са използвани системи за радиоелектронно потискане и системи за противовъздушна отбрана. Дроновете бяха успешно унищожени, като бяха избегнати щети и жертви.

На представените видео кадри можете да видите полета на един от безпилотните летателни апарати над Кримския полуостров. Съдейки по видеото, дроновете извършиха полет на малка височина, като по този начин се опитваха да избегнат откриването им. Независимо от това, вражеските дронове бяха успешно открити, след което някои от дроновете бяха успешно свалени от средствата за електронна война, а някои от противовъздушната отбрана.

Към днешна дата това е първото използване на ято дронове над Крим, което показва продължаващите опити за атака на инфраструктурата на полуострова.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук