Известният уфолог и виртуален археолог Скот Уоринг отново сподели най-новата си космическа находка. Този път той е видял от камерата на НАСА неидентифициран летящ обект, летящ до Международната космическа станция.
Уоринг разказва, че докато гледал камерата на НАСА, тя изведнъж започнала да се приближава до непознат обект, излязъл изпод МКС.

Първоначално уфологът решил, че това е сателит или някаква изследователска капсула, но уфологът бил много изненадан, когато видял, че мистериозният обект рязко набира скорост и изчезва в космоса.

Ако това беше капсула, разсъждава Уоринг, то тогава тя трябваше да намали скоростта и да излезе в ниска орбита, но това не се случва.

Обектът рязко се отдалечава в космическото пространство. Изследователят смята, че съдейки по всичко този обект няма нищо общо с дейността на астронавтите, тъй като гласът на оператора зад кадър е бил твърде тревожен.

Уфологът описва формата на предмета, като според него прилича на фуния за сладолед.

НЛО се движи синхронно с МКС в продължение на 22 минути, а през това време операторът казва нещо за подмяната на батерия, но няма и дума за обекта в близост до станцията.

Уфологът не изключва, че това може да е една от разработките на военните.

Превод и редакция: БЛИЦ