Изследовател с псевдоним MrMBB333 публикува необичаен видеоклип в канала си в Youtube, който показва  "подводницата", която той открил в ледовете на Антарктида, съобщава Daily Star. 

Виртуалният археолог откри мистериозна структура с помощта на услугата Google Earth и сподели своята теория с интернет потребителите.


Според теоретика на конспирацията цилиндричен обект, който прилича на подводен кораб, е съвсем ясно видим на картата. Може би е останал тук по време на Втората световна война. Той също така твърди, че обектът има метален блясък и също така има "перки", видими в горната част.Изследователят обръща внимание на факта, че в съвременната версия на "Google Earth" мистериозният обект не може да бъде открит. За да направите това, трябва да се върнете през 2004 г. към по-старата версия на услугата.

Нетизените бяха силно впечатлени от това видео, което получи над 38 хиляди гледания. Някои от коментаторите предполагат, че обектът прилича повече на самолет, а не на подводница. Друг потребител добави, че това може да е липсващият самолет от малайзийския полет.

Един скептик предположи, че това е обща парейдолна илюзия и всъщност това е леден блок, който отразява слънчевата светлина.

Превод: БЛИЦ