Снощи руската армия нанесе пореден масиран ракетен удар по военни цели на територията на Украйна. Обявена е въздушна тревога. Харков стана една от основните цели на атаката.

Вторият по големина град в Украйна отчете шест удара наведнъж, пишат чужди агенции. По предварителна информация е ударен голям военен обект в Слободския район на града. 

Местните власти вече потвърдиха, че е ударено инфраструктурно съоръжение. Все още обаче не се съобщава точното име на попадението в целта.

Освен в Харков, експлозии избухнаха снощи в Киев и Киевска област, както и в Ровненска, Лвовска, Ивано-Франковска и Винишка област. В столицата на Украйна е ударен сервиз. По всяка вероятност е преустроен за военни цели. Атакувани са още няколко обекта в различни райони на Киев. В много случаи след удара са възникнали големи пожари. А в квартал Святошински на украинската столица е регистрирано прекъсване на тока.

Друга голяма цел, попаднала под руски ракетен удар, е жп гара Вапнярка във Виницка област. Тук е ударен влак с боеприпаси. Според руското разузнаване влакът е превозвал и танкови снаряди, съдържащи обеднен уран.

Да отбележим, че извършената снощи ракетна атака е една от най-големите в последно време. Очевидно руското разузнаване е натрупало достатъчно данни за военните съоръжения на киевския режим и е решено те да бъдат унищожени едновременно.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук