Подразделенията на 58-ма армия, разположени в покрайнините на южноосетинската столица Цхинвали успешно неутрализираха грузинските огневи точки, които обстрелваха града и позициите на руските миротворци, съобщи за Интерфакс помощник-главнокомандващият на руските Сухопътни сили полковник Игор Конашенков.
“Грузинските войски, които навлязоха в Южна Осетия се намират в зоната на поразяване на огневите средства на подразделенията на 58-ма армия. От тук нататък всяка стрелба в зоната на отговорност на руските миротворци, ще бъде безмилостно пресичана”, добави Ковашенков. Според него грузинската страна е обстрелвала Цхинвали с оръдия калибър 122 и 155 мм.
В резултат на военните действия в Южна Осетия днес загинаха стотици жители на непризнатата /про-руска/ република /в Грузия/. Грузинската армия започна щурма на Цхинвали през нощта срещу петък и днес по обед успя да постави под контрол по-голямата част от града. Но привечер ситуацията се промени, след като на помощ на руското население в Южна Осетия навлязоха части на 58-ма армия, изпратени от Русия, припомня Интерфакс. /БЛИЦ