Това е моментът, в който студент от Държавния университет в Тексас е получил увреждане на мозъка, след като бе нападнат и бит жестоко от членове на университетското братство Пи Капа Пи, които си помислили, че жертвата им е била член на друг социален клуб. 


22-годишният Николас Панагиотопулос и негов приятел твърдят, че са били нападнати от поне половин дузина членове на братството Пи Капа Пи, докато са преминавали покрай сгради, собственост на Ета Ро на 27 октомври тази година. Нападателите са причинили фрактура на черепа му, както и увреждане на мозъка, след като са го пребили пред общежитието на Пи Капа Пи, става ясно от съдебни документи. 

Причина за грозното нападение е погрешното схващане, че двамата мъже са били членове на друг социален клуб. 

Панагиотопуло, който е живеел през улицата срещу общежитието на братството, се е опитал да избегне конфронтацията, но глутницата студенти му се нахвърлили, твърди неговият адвокат Шон МакКонъл. 

Друг адвокат заяви пред Ей Би Си, че групата нападатели са оставили Панагиотопулос да лежи на земята в безсъзнание, след като го пребили жестоко. 

Студентът, който не е успял да завърши следването си в резултат на атаката, е прекарал месеци в болница и е бил посъветван да не празнува Коледа със семейството си в Ню Йорк поради своите травми. 

Младежът е с увреждане на мозъка, фрактури на черепа, психологична травма и емоционално разстройство след атаката, твърдят неговите адвокати. 

Сега Панагиотопулос се надява да се дипломира през 2020 година. 

Също така той иска 1 милион от ръководството на братството, защото не са предприели мерки за недопускането на инцидента. 

Превод и редакция: БЛИЦ