Според данните от новата аутопсия, публикувана от Окръг Хенепин, Джордж Флойд е бил заразен с коронавирус. Тестът е направен веднага след смъртта му, пишат от CNN.

"Пробата, взета след смъртта му, се оказа "положителна за 2019-nCoV РНК", гласи докладът. Главният съдебен медик на окръга д-р Андрю Бейкър заяви, че видът на теста, който е проведен е PCR. По думите му той може да покаже положителен резултат дори и седмици след края на клиничното заболяване.

В резултат на това д-р Бейкър прави заключението, че тестът отразява асимптоматична, но "съществуваща PCR положителност от предишна инфекция". Това означава, че вирусът не е играл никаква роля в смъртта на Джордж Флойд.

В организма на американеца са намерени и следи от интоксикация със синтетичния опиат фентанил и използване на наркотичното вещество метамфетамин.

От своя страна независими експерти, които бяха наети от семейство Флойд, установиха, че афроамериканецът е умрял поради удушаване. Те обаче твърдят, че проблемите с кръвообращението, както и наркотичните вещества не са пряко свързани със случая и не са били причина за смъртта на мъжа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!