Продължават протестите заради убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в американския град Минеаполис.

Безредици избухнаха край американското посолство в Атина снощи, задържани са 12 души. Според изданието "Етнос" анархисти са хвърляли срещу полицаите камъни и коктейли "Молотов", запалили са контейнери с боклук и са разбили витрини на магазини. В отговор полицията използвала сълзотворен газ.
 


Хиляди демонстрираха в Стокхолм и в Ротердам срещу полицейското насилие в САЩ, пренебрегвайки противоепидемичните разпореждания на властите.

В САЩ министърът на отбраната Марк Еспър заяви, че настоящата ситуация не дава основание за изпращане на редовната армия в градовете, въпреки вандализма и сблъсъците. За използване на активни войници, които да подпомагат полицията, се обяви президентът Доналд Тръмп.

Марк Еспер заяви още, че използването на военнослужещи в подкрепа на полицията  в градовете трябва да бъде „последна инстанция и само в най-належащите и тежки ситуации“. Според него засега това не е оправдано. Във вторник вечерта е било разпоредено на 1600 души въздушна войска и военна полиция да бъдат разположени близо до столицата Вашингтон. Засега обаче тези, които са в помощ на полицията в цялата страна, са силите на Националната гвардия, а не активни военнослужещи, които нямат право да извършват вътрешни действия при повечето обстоятелства.

Длъжностни лица са заявили, че е обсъждно намерението на Тръмп да разреши използването на действащи войски, но президентът е бил разубеден от генерал Марк А. Мили и от генералния прокурор Уилям П. Бар.