Руският депутат от "Единна Русия" Олег Морозов, ръководител на руската парламентарна комисия за контрол, е предложил някой от министрите на отбраната на НАТО да бъде отвлечен на път за Украйна и да бъде доведен в Москва за разпит, съобщава Sky News.

Морозов е разказал пред руска телевизия за фантастичния план, който е замислил. Планът включва отвличане и доставяне на министъра на страната от НАТО в Русия, където по време на разпита той ще бъде разпитан за заповедите, дадени на Киев от Запада.

Олег Морозов е избран за първи път за депутат в Държавната дума през 1993 г. и заема пост в управляващата партия "Единна Русия". Той е заявил, че заради западните оръжейни доставки за Украйна Русия може да преразгледа военните си цели, тъй като тези оръжия представляват непосредствена заплаха за Русия.

Според Морозов това може да изглежда като фантастичен план, но в близко бъдеще, на определен етап, някой военен министър на страна от НАТО ще пътува до Киев с влак, за да преговаря със Зеленски, но няма да стигне до Киев и ще се събуди някъде в Москва.

Водещата на предаването е запитала дали се планира отвличане и депутатът е потвърдил това.

По време на предполагаемия разпит на представителя на НАТО руският служител планира да разбере кой и какви заповеди е давал и кой за какво е отговорен.

Морозов смята, че това не е толкова невероятен сюжет, тъй като в новия свят има нови правила. Той също така е посъветвал чуждестранните военни министри, които идват в Киев, да си помислят какво би било да се събудят в Москва.