В хотел "Донбас" в окупираната Кадиевка (Стаханов) в Луганска област е станала експлозия. Твърди се, че става въпрос за удар с HIMARS по позиции на руснаците, в резултат на което военните на страната агресор са претърпели големи загуби в жива сила.

Место расположения живой силы противника

Това съобщи блогърът и журналист Денис Казански. В канала си в Telegram той сподели снимки от мястото на инцидента, както и коментари на местни жители в социалните мрежи.

Жители оккупированной территории сообщили, что военные понесли потери
Според журналиста експлозиите в града са прозвучали в нощта срещу петък, 26 август, и рано сутринта, пише OBOZREVATEL.

„ПОзициите на руските военни в хотел „Донбас“ бяха унищожени“, продължава Казански.

Разрушенный отель

Той добави, че местните съобщават за значителен брой смъртни случаи. Мнозина не разбират защо руските власти в окупираната територия крият загубите. 

Оккупант заявил, что прилетело более семи снарядов

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров, който получи обвинение от Службата за сигурност на Украйна по три члена от Наказателния кодекс, предложи: "Посочете къде да дойдем, ще дойдем с удоволствие“. Също така той се оплака, че руският президент Владимир Путин „не дава заповед" на кадировците "да превземат Киев". Това заяви той в Telegram.

Както пишат украински медии, съучастникът на лидера на руските окупатори в пълномащабната война срещу Украйна заяви, че е „участвал, участва и ще продължи да участва в специалната военна операция“.

Кадыров ответил СБУ и собрался

"Аз отдавна щях да превзема Киев, а Зеленски и други подобни вече щяха да са в мазето на разпит. Така че да благодарят на Путин, че не ни позволи да превземем Киев", каза Кадиров и нарече Службата за безопасност на Украйна (СБУ) "пешки на азовците". ”


Ръководителят на Чечения уверява в аудиозапис, че Русия „има такива решения вече да отиде и в Европа“ и че той само „чака заповеди“ от Путин „да завърши специалната операция и да не я забавя“, а след това „да умиротвори 15% от световните общности“.

Руската армия е загубила 46 250 войници от началото на пълномащабната война срещу Украйна.

Британското разузнаване заяви на 26 август, че ръководителят на руското министерство на отбраната Шойгу е излъгал, когато е обяснил забавянето на руската армия.

Група жители на Киевска област са заподозрени в подпомагане на руснаците по време на окупацията на Буча.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук