Тя почти умряла поради диабет, претърпяла трансплантация на бъбрек и панкреас и ... продължила да живее както преди

Преди три десетилетия Джулия Олсън от Джорджия страдала от сериозни здравословни проблеми. Поради диабет бъбрекът й отказал, започнала невропатия, жената почти ослепяла и сърцето й силно пострадало. Всички тези проблеми се управлявали с помощта на лекарства и трансплантации на органи. Тогава жената била на 34 години и след това се върнала към предишния си начин на живот.

Но през 2019 г. Джулия осъзнала, че трябва отново да се погрижи за здравето си, в противен случай лекарите вече няма да могат да помогнат.

"Започнах наистина да работя върху себе си през април 2019 г. Исках да съм във форма и здрава, затова започнах да се занимавам с фитнес и дори започнах да работя с треньор," казва Джулия Олсън.Редовните тренировки свършили работа. Наднорменото тегло изчезнало заедно с ужасните хранителни навици и треньорът, разглеждайки отделението си, си помислил: трябва да участва в състезание по фитнес бикини. Когато наставникът изразил тази идея пред Олсън, тя силно се усъмнила - в края на краищата тя вече била над 60. Но доверието на треньора вдъхновило и нея. Тя разбрала, че трябва да опита.

"Подготовката беше интензивна. Необходимо е да се тренира пет дни в седмицата и кардио всеки ден. С всеки изминал ден трябваше да се яде все по-малко. Всичко за да се отървеш от излишните мазнини и да отвориш мускулите," казва Джулия Олсън.

Джулия казва, че културизмът й е дал не само тяло, за което никога не е мечтала, но и самочувствие. На 64 години американката се чувства много по-млада и по-привлекателна от всякога. А излизането на сцената пред съдиите е това, което я мотивира, пише Daily Mail.

"Правиш автозагар, след това правите прическа, грим и завършваш визията с красив бански. Всичко това изглежда страхотно и те кара да се чувстваш толкова уверена. Това е върхът, за което се опитах и ​​трябва да покажа цялата упорита работа, която свърших през последните две години и половина," продължава Джулия Олсън.

Джулия продължава да се занимава с културизъм и иска всички да знаят, че никога не е късно да промениш тялото си. 

Превод: БЛИЦ