Запознайте се с Мери Кръмптън. Мери е жена, която е започнала да изследва сексуалността си, когато е била на 29 години. Тя с изненада е открила, че е полигамна и иска да има сексуални отношения с повече от един партньор.

Полигамията съществува по целия свят от векове. Има хиляди исторически доказателства за нея. Но друг термин определя ситуацията. Полиаморията е неизвестна до 90-те години на миналия век. Това е състояние, в което човек изпитва нужда и желание да има интимни отношения с повече от един партньор. 

А ако сте убедени, че такъв тип връзки не съществуват в днешно време, жестоко грешите. 

Мери е перфектният пример за това. Тя е омъжена, сгодена е за друг и има две гаджета. 

"Израснах в един традиционен дом. Имала съм гаджета и съм била моногамна. Никога не ми беше минавало през ума да имам повече от един партньор. Когато станах на 20 се омъжих и мислех, че това ще е единствения мъж в живота ми", разказва тя. 

"Тогава не се питах искам ли повече от един мъж. Всичко си беше нормално", допълва Мери и разказва, че неведнъж се е влюбвала в други мъже по време на брака си, но винаги се е чувствала гузно и смятала, че просто не обича съпруга си достатъчно. Когато бракът й не вървял, Мери срещнала друг мъж, с който е започнала моногамни отношения. 

Но как е стигнала до полиаморията? 

Може да бъде самотно и трудно, когато изпитваш вина, че харесваш повече от един човек сексуално. "Идеята да обичам повече от един човек може би не е чак толкова ужасяваща. Стигнах до този извод, когато срещнах в пъб един мъж с повече от една връзка. Никога не ми бе минавал през ума термина "полиамория". Той означава "повече от една любов". Бях шокирана и ми стана любопитно как се получават нещата", разказва тя, цитирана от powerfulmind.co. Това е бил момента, в който Кръмптън се е освободила. Тя веднага е предприела действия по въпроса. 

"Имах приятел, с който бяхме много близки и връзката ни бързо прерасна в нещо повече. Той ми сподели, че е имал вече подобно преживяване и ми олекна. Бързо разбрах, че може би това е начинът, по който искам да живея през целия си живот. За мен да обичаш повече от един човек е най-нормалното нещо на света. Не мога да си представя вече друго", споделя Мери. 

Така тя се омъжила за приятеля си и към връзката им се включили още трима човека, които били съгласни с начина им на живот. Те всички живеят заедно в пълна хармония и любов, а Мери определя себе си като най-щастливата жена.

Превод: БЛИЦ