Преди атентатите в двете джамии в Крайстчърч, 28-годишният терорист е тренирал активно във фитнеса. Мъже, които посещават същата зала, споделят, че Брентън Тарант е вдигал 200 кг., пише „Дейли мейл”.

Те добавят, че мъжът е бил много учтив и проявявал интерес към живота на другите посетители.

Съседи на Тарант са забелязали, че преди нападението той доста е заякнал. Един от посетителите на фитнеса споделя, че не би се учудил, ако 28-годишният мъж е използвал стероиди. Още повече, че той не спирал да се хвали, че пътува много и би могъл без проблеми да се сдобие с подобни препарати.
 
"Изпаднах в ужас, когато разбрах какви неща е направил Тарант. В този ден мой приятел беше в джамията и също беше ранен. Той се е направил на умрял и затова е оцелял”, споделя Адам.

Срещу спортната зала, която терористът е посещавал, е имало мюсюлманско училище и детска градина. Тарант често бягал на пътеката до прозореца, през който се откривала гледка към двете сгради.


Мохамед Алаян и синът му

По време на атентата в джамиите собственикът на детската градина д-р Мохамед Алаян е бил ранен смъртоносно, а синът му е загинал на място.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ