Доналд Тръмп предупреди Иран да не убива протестиращи, които недоволстват заради свалянето на граждански самолет, като министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър остави отворена вратата за разговори с Техеран без предварителни условия, предава AFP.

Предупреждението на Тръмп дойде, когато иранският режим се изправи пред предизвикателство от поредни улични протести, стигнал до ръба на войната със САЩ с поредица от размяна на удари между двете страни

„До лидерите на Иран – НЕ УБИВАЙТЕ ПРОТЕСТИТАЩИТЕ СИ! Вече арестувахте и погубихте хиляди. Не забравяйте, е светът и най-вече САЩ ви наблюдават. Пуснете отново интернет и дайте свобода на репортерите. Спрете да убивате прекрасния си ирански народ!“, написа американският държавен глава в Туитър.
 

В интервю за CBS министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че Тръмп все още желае да проведе разговори с лидерите на Иран. „Ние сме готови да седнем и да обсъдим без предварителни условия нов път напред, поредица от стъпки, чрез които Иран да се превърне в по-нормална страна“, заяви Еспър.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!