Китайската комунистическа партия е готова да предприеме драстични мерки за наказание, като осъди на смърт виновните за изтичането на коронавирус от лаборатория във Ухан. Но само ако тази версия получи официално потвърждение. Рос Терил, изследовател от Харвардския център за китайски изследвания, разказа най-възможния сценарий, пише The Mirror.

Експертът не се съмнява, че китайските власти могат да обвинят лабораторни служители в изтичането на COVID-19. За целта е достатъчно да се организира лично разследване в търсене на виновниците. Когато КНР се умори от обвинения и почувства сериозна заплаха от други държави, тя веднага ще започне да наказва „виновните“.

Екзекуцията на учените може да бъде демонстрация от Китайската комунистическа партия. По този начин страната ще покаже нежеланието си да враждува с други държави. Китай няма лоши намерения по отношение на света и ако това трябва да бъде доказано чрез наказания, правителството ще предприеме тази стъпка.

Но подобни действия през 2021 г. могат да предизвикат още повече осъждане. Експертът е категорично против подобно събитие и се надява, че лабораторните служители на Института по вирусология в Ухан няма да пострадат. Днес изследователите вярват, че най-вероятната версия за COVID-19, е че е бил мутирал вирус, предаден от прилеп на хора.

Превод: БЛИЦ