Украинският доброволец, участник в бойните действия в Донбас Леонид Краснополски е загинал в злополука на пътя ден след като се е пошегувал неуместно във Facebook във връзка със смъртта на пилота на руския самолет Су-25 в Сирия.

Малко преди смъртта си Краснополски е публикувал на страницата си в социалната мрежа пост, посветен на падането на руския самолет в Сирия. "Свалили ли са Су-25... Тичайте да погледаме", гласи сентенцията на Краснополски. 

На следващия ден той допълнил, че загиналият руски пилот Роман Филипов е роден в Симферопол, Крим. "Той преди това служи в украинската армия и предаде родината си", пише Краснополски. В действителност Филипов е роден във Воронеж, служил в Приморския край в Далечния изток и няма нищо общо с украинските въоръжени сили.

Същият ден, в неделя, Краснополски е загинал на една от улиците на големия украински град Днепър. Това е съобщила съпругата му, информират местни медии. 

Според украинския сайт Цензор.нет аварията между Toyota Prado и Kia е станала на крайбрежната улица "Победа", в резултат на което шофьорът на корейската кола Леонид Краснополски е загинал.  

Местният сайт "Информатор" цитира разкази на очевидци, че двете коли са се движили една до друга в едно и също направление, но когато шофьорът на Kia се опитал да завие наляво, Toyota Prado буквално е направила таран. Когато спешните медици пристигнали на мястото на авария, само констатирали смъртта на шофьора на Kia.
 

Ударът по Kia от страната на загиналия шофьор Леонид Краснополски и бил като таран.
Снимка: Цензор.нет 


По-късно тази информация е била потвърдена и от кмета на града Борис Филатов. "Едва вчера си говорихме с него във Facebook, а днес вече го няма. Да, Льоня Краснополски загина днес в ПТП", пише кметът. 

Много коментатори под последните постове на Краснополски във Фейсбук му припомнят оскърбителните изказвания по повод сваления Sу-25.

"Кой тук издевателстваше над смъртта на пилота? Законът на кармата в действие", казва потребител Aртьом Мелник.

"Рядък случай на мгновенна карма", отбелязва коментаторът Донат Игров.

"Бумерангът не е отменян", - пише Юлия Одеская.

Превод: БЛИЦ