Експлозии прогърмяха в Днепропетровска област в Украйна днес. Според предварителната информация е нанесен удар по военна цел в район Синелниковски.

С ракети са били нападнати районите Синелниковски и Павлоградски. С „Ураган“ са обстреляни цели в Криворожки район. Това съобщи на брифинг Дария Цуркан, говорител на Главното управление на Държавната служба за извънредни ситуации в Днепропетровска област, цитирана от „Укринформ“.

 „Руските войски нанесоха 5 ракетни удара по районите на Павлоград, Синелниковски и Криворожки. Вражески ракети удариха железопътната инфраструктура, има сериозни щети. В Павлоградско е имало попадение на една ракета - унищожени са коловозът и електрическата мрежа на жп линията, пострадали са и 7 жилищни сгради, стопанска постройка и лек автомобил. Няма пострадали хора“, каза тя.

Представителят на Държавната служба за извънредни ситуации също добави, че три ракети са ударили района Синелниковски едновременно. В резултат на това железопътната линия е разрушена.

Движението на влаковете в тези райони е спряно и не се знае кога ще се възобнови. Известно е, че ударите са нанесени с ракети „Ураган“.

Сигнал за въздушно нападение е прозвучал на много места днес в Украйна. В мрежата се появиха кадри от очевидци, показващи силен пожар в покрайнините на Николаев.