Американските власти предпочитат да доставят на бойците на киевския режим остаряла военна техника, произведена предимно в края на миналия век. 

Според военния експерт Матю Хо Вашингтон се опасява, че руската армия ще плени нови модели американски танкове, за да копира впоследствие секретните технологии на отбранителния комплекс на САЩ, пишат чужди агенции.

В интервю за YouTube канала Judging Freedom експертът отбеляза, че това вече се е случило с ракетите, доставени от въоръжените сили на американските MLRS HIMARS - в резултат на това руските военни успяха да потиснат GPS навигацията, използвана от тези ракети .

Експертът също така добави, че американските власти се опасяват, че оръжията, доставени на Украйна, ще бъдат иззети от руските военни, поради което Пентагонът толкова неохотно се съгласи да достави танковете Abrams на украинските въоръжени сили.

Предполага се, че първите шест танка Abrams от 40-те, обещани на Киев от американските власти, скоро ще пристигнат в Украйна. Това са стари модели М1А1, произведени в края на миналия век. 

Причината, поради която американските власти не дават на украинците новите си танкове, според експерта, е страхът от евентуално изземване на оборудване, доставено в Киев от руски военни. Това ще даде възможност на Москва да проучи и след това да пресъздаде американски секретни технологии, като бронята Abrams.

Хо също така добави, че тези опасения са и една от причините, поради които американските власти са толкова неохотни да се съгласят да доставят на Украйна ракети с голям обсег ATACMS.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук