Хадил Алхарити, подобно на повечето от младото поколение, наскоро се е регистрирала в социалната мрежа Tiktok.

Видеоклиповете, които момичето публикувала, били обичайните - тя пеела песни и позирала на популярни парчета. Хадил, която е била само на 19 години, е платила с живота си за всичко това. 

Работата е там, че Хадил е живяла в Саудитска Арабия и нейното семейство, както и по-голямата част от населението на страната, е изключително религиозно.

Това, че момичето е показвало лицето си в социалните мрежи, по никакъв начин не се съчетавало с правилата на исляма. Според съобщенията именно заради злощастните видеоклипове момичето е намушкано шест пъти от брат си.Родителите не само оттеглили всички обвинения срещу сина си, извършил „убийството на честта“, но сега се опитват да направят всичко възможно да изтрият всяка следа от убитата им дъщеря в социалните мрежи, информира Daily Dot.

Така профилът в tiktok jezeel.56, в който момичето публикувала своите видеоклипове преди смъртта си, бил напълно прочистен и обезличен.Сега в него редовно се публикуват видеоклипове с религиозно съдържание. Потребителите на социалните мрежи не смятат да се примиряват с несправедливостта. Те знаят, че убиецът в момента спокойно живее на свобода, и се надяват да поправят това недоразумение. Сега в Twitter и TikTok, е пуснат хаштагът #ПравосъдиеЗаХадил (#justiceforhadil).

Превод и редакция: БЛИЦ