Две момичета бяха нападнати от неизвестен мъж днес сутринта по пътя към училищния автобус в предградие на Илеркирхберг в югозападната провинция Баден-Вюртемберг. Едното е починало вследствие на нараняванията си, предаде местният телевизионен канал „Зюдвеструндфунк“, като се позова на съобщение от полицията.

Свидетел е съобщил на телевизионния канал, че сутринта в града южно от Улм е чул шум близо до светофар. След като е отишъл на място, е видял едното момиче да лежи на земята с голяма прободна рана в корема, а другото с множество наранявания под гърдите.

Едно от момичетата разказало как непознат мъж се е появил от една сграда и без причина е намушкал двете съученички, а по-късно избягал обратно там. Полицията не е потвърдила тази информация, предава БТА.

Останалите живущи в сградата, където според непотвърдена информация са настанени бежанци, са изведени на безопасно място от полицията.

След нападението жителите на Илеркирхберг са ужасени от престъплението, казва кметът на града Маркус Хойслер. Засегнатите семейства ще изчакат, за да видят какво ще покаже полицейското разследване.

Полицията е задържала предполагаемия извършител в сградата, а още двама души са задържани в полицейския участък, като не е ясно каква е връзката им със случая.

Полицията е била на мястото на инцидента със специална оперативна група и е използвала дронове, за да проучи по-добре терена. По думите ѝ операцията с помощта на специалната оперативна група е приключила и няма опасност за населението.

Говорителят на полицията не добави повече информация. „Първо трябва да установим точно причините“, казва той. Очаква се съобщението за медиите да бъде публикувано по-късно.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук