Продължават обстрелите на жилищни райони на Донецк с реактивна артилерия и установки "Град", започнали от рано сутринта. Попадения са регистрирани в района на Търговския център "Донецк Сити", на кръстовището между булеварда "Тамански" и улица "Университетска".

Щабът на териториалната отбрана на ДНР съобщава за най-малко един загинал мирен жител. Точният брой на жертвите и пострадалите засега не е известен.

Има попадения в жилищни сгради и мармрутно такси. 

Представител на властите в ДНР съобщи, че в 11:20 часа от позициите на ВСУ по Орловка в Киевския район на Донецк са били изстреляни осем ракети от БМ-21 "Град".

От 09:00 до 10:00 часа по Кировския, Киевския и Куйбишевския райони на столицата на ДНР са били нанасяни удари с натовска 155-милиметрова артилерия.

На обстрелна на вражеската артилерия са подложени и жилищните квартали на Макеевка и Горловка.

 

Вечерта на 1 декември ВСУ също нанесе удари по центъра на Донец със системи "Град".

 

12:10. Броят на загиналите в Киевския район се е увеличил до двама.

 

13:45. Кметът на Донецк Алексей Кулемзин уточни, че удар на ВСУ в Киевския район на града е убил мъж, роден през 1948-ма година, и жена набор 82. Друга мирна жителка, родена през 1986 година, е била ранена. Пострадалата е хоспитализирана.

 

 

14:50. Появиха се нови данни за броя на жертвите и пострадалите в резултат на удара, нанесен с установки "Град" от ВСУ по Киевския район на Донецк.Щабът на тетриториалната отбрана на ДНР съобщава,че в резултат на вражеския обстрел трима души са загинали, а други петима мирни жители са били ранени. 

Въоръжените сили на Украйна изстреляха 10 реактивни снаряда от РСЗО "Град" по Киевския и Ворошиловския район на Донецк. Това съобщиха от представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация.

„Отново попадения в центъра на Донецк. Очевидци съобщават за пряко попадение в магазин за хранителни стоки "Москва". Също така падането на украински снаряди е регистрирано в района на булевард Комсомолски, ул. Челюскинцев, бул. Маяковски, ул. Постишева, бул. 25-годишнината на Червената армия и Покрития пазар “, каза Алексей Кулемзин, кмет на столицата на ДНР.

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук