Тежко раненият в Сирия руски полковник Валерий Федянин починал в болница в Москва, съобщи Министерство на отбраната. Командирът на 61-ва отделна Киркенеска бригада от морската пехота преди това бил заместник-командир на 155-а бригада на морската пехота от Тихоокеанския флот, уточниха от ведомството. В Сирия под колата на военния съветник избухнал мощен радиоуправляем фугас.
Пред изданието in24.org руският военен експерт Алексей Леонков твърди, че сега се променя тактиката във войната с терористите от ИД и „Джебхат ан-Нусра” Ако по-рано това били позиционни войни – освобождавани са градове и цели райони, сега борбата е за конкретни стратегически важни пунктове като Дейр ез-Зор.
 

При това се променил самият характер на поведението на терористите: по-рано те просто прилагали не избирателен масов обстрел по позиции на сирийската армия, но в последно време се създава усещането, че се води лов за командирите на подразделения от фронтовата линия. След гибелта на генерал Валерий Асапов това усещане се затвърдява и се формира убеждение, твърди експертът Леонков.

Превод и редакция: БЛИЦ