В мрежата беше показано как руските нашественици бягат от село Урожайне в Донецка област. Вижда се как руските военни бягат под обстрела на украинската артилерия.

Руските военнослужещи стремглаво напускат окупираното село в Донецка област под прощалната канонада на украинската артилерия. Все още обаче не се знае със сигурност дали в крайна сметка бягството е било успешно. Това съобщава Telegram-каналът УНС. 

Официално потвърждение за освобождаването на селището от руските войски няма.

Анализаторите на DeepState също отбелязват промяна в местоположението на силите на картата.

Информацията, че руските войски губят позициите си в района на Урожайное беше потвърдена от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в сутрешния доклад на 13 август. Изданието отбелязва, че въоръжените сили на РФ безуспешно са се опитали да възстановят загубените позиции в района на населеното място в Донецка област.

 

Според един от руските военни кореспонденти окупационната група се бори да удържи позициите си под украинския обстрел от три страни. В резюмето на военните изследователи от ISW също се посочва, че украинските защитници са успели значително да съкратят времето между идентифицирането на целите и ударите от HIMARS. Поради тази причина руската група в западната част на Запорожка област трябвало да се премести на 10 км от фронтовата линия.

Беше отбелязано също, че по време на рейда през Днепър бойците на въоръжените сили на Украйна заловиха командира на разузнавателната група на въоръжените сили на Руската федерация, който според журналистите е предоставил много ценна информация.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук