Марина Михайловна, съпругата на убития руски посланик в Турция, се намирала до мъжа си по време на откриването на фотоизложбата в Анкара. По време на речта на Андрей Карлов тя чула множество изстрели и паднала на пода.
"Аз лежах на пода заедно с всички други. На изложбата имаше много хора. Ние всички бяхме шокирани от това, което се случва. Дойдох в съзнание едва когато пътувахме към болницата. Струва ми се, че мъжът ми вече беше мъртъв. Убиецът стреля в него 11 пъти.

По принцип ние въобще нямахме охрана. Само преводачът понякога ни съпровождаше. Когато пристигнах в болницата, при нас дойде кметът на Анкара и сътрудници на Министерството на здравеопазването. Те дълго разговаряха и след това ми съобщиха, че съпругът ми е мъртъв. Изпаднах в шок. Моят мъж не е направил на никого нищо лошо, а и никой никога не го е заплашвал, иначе щях да го знам. Но това, че ще пристигнем на фотоизложбата го знаеха много хора, понеже това мероприятие беше планирано доста преди това", разказа Марина Карлова пред служители на турските спецслужби, пише life.ru.

Сега вдовицата на посланика се намира под лекарско наблюдение. В следващите дни ще бъде решен въпросът около транспортирането на тялото на Андрей Карлов. 

Напомняме, че въоръжен нападател проникна като служител на охраната в Центъра за съвременно изкуство в Анкара, където се провежда фотоизложбата "От Калининград до Камчатка", и откри стрелба по присъстващите. В резултат на стрелбата загина руският посланик Андрей Карлов, а още няколко турски граждани бяха ранени. Самият нападател бе ликвидиран.

Турските власти идентифицираха убиеца, който се оказа 22 годишния Мевлют Мерт Алтънташ, полицай от силите за борба с масовите безредици.

Превод и редакция: БЛИЦ