Странен сигнал е бил получен в малка британска радиостанция. По думите на самите водещи на 6 декември миналата година те си водели вечерното предаване, когато неочаквано се появили ужасни смущения, а малко след това се чул някакъв глас.

Неизвестният диктувал някакви координати и говорел за пустинни обекти. Най-вероятно той е бил военен. Водещите се обърнали към него и за огромно свое учудване – той им отговорил. Войникът не пожелал да разкрие самоличността си. „Подземният устав” му забранявал да го прави.
 
Водещите помислили, че някой е решил да се пошегува с тях. Но мъжът не спирал да говори „на своите”, разказвайки им за „малки локализирани цивилизации” източно от местоположението му. След известно време той казал, че небето над него изглежда както и през 5720 година – нещо, което накарало всички да се замислят.
 
Военният помолил водещите да мълчат, докато припокриването на сигнала не прекъсне. Журналистите го попитали къде праща сигнала си. Оказало се, че военният не познава страни като САЩ и Великобритания. Гостът от бъдещето говорил за проблемите с въздуха. Бил разреден и трудно се дишало. На въпрос за САЩ обаче странникът не отговорил, защото не разбирал какво означава това понятие. В бъдещето такава държава не съществува. 

Възможно ли е водещите да са успели да прихванат сигнал от бъдещето? Самите те се опитват да не си спомнят за случилото се, за да не ги помислят хората за откачени.
 


Превод: БЛИЦ