Украинските власти смятат, че доставката на американски танкове Abrams няма да може да промени ситуацията на фронта. За това пише американският вестник The Wall Street Journal. 

Припомняме, че по-рано се появи информация, че първата партида американски бойни машини вече е пристигнала в страната.

Песимизмът на украинските власти по отношение на американските танкове Abrams е напълно разбираем. 

Много красноречив се оказва опитът на немските и английските бойни машини. При това американците са предали на Киев остарели танкове без титаниева броня и сложна електроника.

Всъщност танковете Abrams едва ли ще се появят на бойното поле в близко бъдеще. Носят се слухове, че американците са забранили на украинските военни да изпращат тези машини на фронтовата линия. Ако бъдат използвани в близко бъдеще, то ще бъде изключително само за защита.

По всяка вероятност, въпреки изявленията на Владимир Зеленски за продължаване на офанзивата при всякакви метеорологични условия, САЩ активно подготвят въоръжените сили на Украйна за отбранителни действия. 

В края на краищата всеки ден все повече се говори, че руската армия е на път да започне контранастъпление. А отбранителният потенциал на украинската армия вече е почти по-лош от настъпателния.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук