Италианското министерство на социалната дейност забрани масажите по плажовете от страна на непрофесионалисти, съобщава Pronto Sofia.
Тази мярка идва в резултат на изпълването на плажовете с масажисти от азиатски произход, които без да притежават необходимата квалификация, предлагат услугите си на ниски цени на печащите се на слънце италианци.
„Много често непритежаващите съответната квалификация „масажисти“ използват кремове, олио и балсами с неизвестен произход, които могат да причинят изгаряне или отравяне“, аргументира се министерството. Освен това съществува и риск, преминавайки от клиент на клиент, масажистът да пренесе заразни кожни болести.

Повечето от импровизираните масажисти по италианските плажове са жени или момчета от Далечноизточни страни. Плажовете по римското крайбрежие - от Фреджене до Остия - са на практика пълни с този тип масажисти. Почти на всеки 5 минути събиращите тен биват атакувани от настойчивите викове на поредния масажист, минаващ на плажа.
За 20-минутен масаж всеки от тях иска по 20 евро. В Рим извикването на професионален масажист вкъщи струва 40 евро за 1 час. /БЛИЦ