Белгийските власти арестуваха северноафриканец във връзка с изнасилването на млада студентка в Брюксел. Мъжът е бил с фалшиво такси и я примамил да се качи, след като 20-годишната жертва си е тръгнала от кръщене, пише Voice of Europe, като се позовава на местни медии.

Момичето следва в Брюкселския свободен университет. Пред разследващите тя е описала нападателя си като северноафриканец, който се е престорил, че е таксиметров шофьор. Инцидентът се е разиграл преди седмица и половина. Тя обаче още на следващия ден алармирала в местна Facebook група да предупреди да не би да има и други потенциални жертви.

“Мисля, че той обикаля в района на гробището „Иксел“ и следи за пияни момичета, които се разхождат или прибират сами. Спира ги и ги примамва, че ще ги закара до точен адрес. Вместо желаната от тях дестинация обаче, той отвежда момичетата извън Брюксел в усамотена къща и ги изнасилва“.

След като студентката дава гласност на случилото се, други потърпевши също се обръщат към органите на реда, за да докладват сходни сигнали във въпросния район. Миналия петък от брюкселската прокуратура потвърдиха, че 44-годишен мъж е бил арестуван, след което са му повдигнати и обвинения за изнасилване на пълнолетно момиче, сплашване с оръжие, както и други рецидиви със заплахи с оръжие в района, информира RTL.

Това обаче не е първият път, в който мигранти прибягват до този номер – да се представят за таксиметрови шофьори, след което ги отвличат и изнасилват, припомня Voice of Europe.

През януари месец тази година, 28-годишният Мохамед Авейс бе осъден в Лондон на 9 години затвор за идентично деяние. Представител се е за Uber шофьор и е взел жена в нетрезво състояние.

През август 26-годишен нелегален мигрант от Бангладеш бе арестуван в Бордо във връзка със сексуално посегателство над студентка, докато е работил като доставчик на Uber Eats. След като пристигнал на адреса на жертвата си с храната, той нахлул в апартамента ѝ и се възползвал като разбрал, че е сама и прекалено уморена да се съпротивлява.