Хотел в близост до летище Хийтроу бе затворен днес, за да се превърне в евентуален карантинен център, тъй като Великобритания се готви за още случаи на коронавирус в страната, съобщават от Independent.

Хотел Holiday Inn Heathrow Ariel затваря врати в събота, а служителите му заявяват, че няма да се приемат резервации. Той ще отвори врати за гражданите най-рано през март месец. Сега неговото предназначение е едно - там да бъдат настанявани чужди граждани, които кацат на Хийтроу със съмнение за коронавирус или евакуирани британски граждани.

Хората, които са резервирали стаи в хотела са били изпратени в друга сграда от веригата.

През последните месеци болницата Arrowe Park и хотел и конферетна зала в Kents Hill Park са били затворени за гражданите и са превърнати в карантинни центрове за хора, пристигнали от Ухан.

Решението да се блокира още един хотел идва, след като 76 британци се намират на борда на лайнера Diamond Princess, където са регистрирани 454 случая на коронавирус.

Великобритания трябва да прецени дали да ги евакуира обратно в страната.

Мениджърът на Holiday Inn Heathrow Ariel потвърждава пред Independent, че хотелът е затворен, но е категоричен, че случаи на коронавирус там не са били регистрирани.