Президентът на Украйна Володимир Зеленски определи санкциите срещу Русия като слаби. Той смята, че единственият начин да се разубеди Путин да завзема чужди територии, е да се забрани на руснаците да посещават западни страни.

"Най-важните санкции са затварянето на границите... Нека си живеят в собствения си свят, докато не променят философията си", каза украинският президент пред The Washington Post.

Според него Западът трябва да затвори границите си за руснаци поне за година. Също така призова и за пълно ембарго върху закупуването на руска енергия.

Изданието припомня, че на руските авиокомпании беше забранено да летят над по-голямата част от Европа и Северна Америка, което затрудни пътуването на руснаците в чужбина. Руските граждани все още са свободни да кандидатстват за визи.

Зеленски смята, че всички руснаци, без изключение, трябва да се върнат в Русия и да останат там, пише "Украинская правда". 

"Те трябва да носят отговорност за действията на Путин. Населението е избрало тази власт и не се бори с нея, не спори с нея, не крещи срещу нея. Отидете да живеете там. Това е единственият начин да се повлияе на Путин", добави Зеленски.