Жителка на Пенарт, Уелс, погледна през прозореца на влака и умря. Това съобщава таблоидът Daily Mail.

На 1 декември 2018 г., около 22:00 местно време, 28-годишната Бетан Ропър се връщала с приятели от шопинг пътуване по случай предстоящата Коледа. Пътничката на влака се подала през прозореца, ударила главата си на клон на дърво и получила фатална контузия. 

Докато влакът пристигне на станцията в Бристол, лекарите констатирали смъртта ѝ.

Проведе се разследване за инцидента, резултатите от който бяха публикувани в сряда, 16 октомври. 

Доклад от 35 страници отбелязва, че количеството алкохол в кръвта на Ропър надвишава наполовина допустимата норма за шофиране във Великобритания. Следователно опиянението може да повлияе на поведението и реакцията на пътника.

Като част от разследването стана известно, че Network Rail не проверява дърветата в участъците в близост до коловозите от 2009 г. Отбелязва се, че клоните на дърветата не са подрязани правилно и наистина представляват заплаха за хората.

Очевидци твърдят, че единият от приятелите на Ропър отворил прозореца, а другият погледнал през него. Тогава жената повторила същото след тях. Поглеждайки за няколко секунди, тя се ударила в клон и паднала на пода след фаталния удар.

Британският клон за разследване на пътнотранспортни произшествия призна, че предупредителният знак за пътниците да не гледат през прозорците не е достатъчно ясен. Органите на реда добавиха, че фонът на табелата трябва да бъде променен от жълт в червен, за да се подчертае опасността от небрежно поведение.

Превод: БЛИЦ