Жена в САЩ застреля неизличимо болния си мъж в болница и след това се барикадира в болничната стая, предаде „Ню Йорк таймс“. 77-годишният неизлечимо болен Джери Гиланд е сключил договор със съпругата си преди около три седмици, съобщават властите: Ако здравословното му състояние не се подобри, той иска 76-годишната му съпруга Елън Гиланд да го убие.

Здравословното му състояние продължавало да се влошава и затова малко преди 11:30 ч. в събота г-жа Гиланд внесла пистолет в болницата, в която лежал, отишла в стаята на г-н Гиланд на 11-ия етаж и го простреляла смъртоносно в главата, съобщи полицията.

Тя е планирала да се самоубие, но в крайна сметка “не е могла да го направи”, заяви началникът на полицейското управление в Дейтона Бийч Джакари Е. Йънг.

“Това е трагично обстоятелство, защото само показва, че никой от нас не е застрахован от изпитанията и трудностите на живота”, каза началникът Йънг на пресконференция в събота.

Г-жа Гиланд се заключила в стаята и отказала да пусне оръжието си, когато властите пристигнали. След продължило часове противопоставяне полицаите използвали шокова граната, за да отвлекат вниманието на г-жа Гиланд.

“Дори след първоначалната стрелба тя не се опита да стане и да си тръгне, така че всичко беше ограничено в стаята – каза шеф Йънг. “В нито един момент никой от персонала на болницата не е бил заплашван, нито пък други пациенти”.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук