Женски манастир в центъра на Киев е поставен под карантина и затворен за дезинфекция, след като там е открито огнище на заразяване с новия коронавирус, съобщи днес кметът на украинската столица Виталий Кличко.

26 монахини от Свято-Вознесенския Флоровски манастир на Украинската православна църква са дали положителни проби за коронавируса.

Светата обител е едно от културните богатства на Украйна, известна е със своите лабиринтни пещери, в които са настанени мумифицираните тела на монаси.

От началото на пандемията в украинската столица са били потвърдени 3043 случая на коронавирус. 654 от тези хора вече са оздравели, съобщи още кметът на пред журналисти. През последното денонощие в столицата са установени 58 заразени новозаразени. Двама души са починали.

Украинският министър на здравеопазването Максим Степанов съобщи днес за 340 нови заразени в страната през последното денонощие. Това е спад от близо 27,4 процента на ръста на случаите спрямо събота, когато са били установени 468. Общият брой на потвърдените заразени с коронавируса в Украйна е достигнал 24 012.

През изминалите 24 часа в страната са починали 10 болни от Ковид-19 при 12 през предходното денонощие.

Общият брой на починалите в Украйна от причиняваното от новия коронавирус заболяване вече е 718. 152 са оздравели, докато предишният ден те са били 227. Общият брой на възстановилите се в Украйна е 9690.