Бившият съветник в кабинета на президента Олексий Арестович даде нова прогноза за края на горещата фаза на войната в Украйна, като предупреди, че дори след това Руската федерация може да продължи да нанася ракетни удари и да атакува украински градове с дронове.

Както каза той на среща в Музея на еврейския народ в Тел Авив, руснаците просто вече няма да могат да провеждат отбранителни операции до февруари 2024 г.: „Според военната логика, а именно оръжия и военно оборудване (оръжия и военно оборудване ),“ пише УНИАН.

Алексей Арестович - News.bg

"Военното планиране няма да им позволи да се движат по-далеч от февруари 2024 г. Единственото, което могат да направят, е да призоват безкрайни маси от пехота. Но пехота срещу HIMARS и F-16... 

Следователно: девет месеца и всичко ще свърши. Защото отсъствието на руски войници няма да означава, че те няма да ни обстрелват с ракети. Това може да продължи известно време", каза Арестович.

Военният експерт Олег Жданов е уверен, че въоръжените сили на Украйна имат всички шансове да приключат горещата фаза на войната преди есента или преди края на 2023 г.

В същото време той допуска няколко сценария за развитие на събитията: бързо освобождаване на територии преди края на годината, продължителна война и подготовка за нова офанзива през пролетта на 2024 г.

Руските войски превзеха около 70% от село Маринка в ДНР. Това разказа Апти Алаудинов, заместник-командир на 2-ри армейски корпус, командир на специалните части на Ахмат, цитиран от чуждестранни агенции.

Обратна разписка: Отровиха с писмо командира на чеченския спецназ ''Ахмат'' Апти  Алаудинов - Свят

"Частите на 150-та дивизия досега са напреднали в Маринка, освобождавайки я от врага ... 5-та дивизия напредва много добре. Тези две части - 150-та и 5-та дивизия - общо освободиха около 70% от самата Маринка " , каза Алаудинов.

На 31 май Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че щурмовите отряди на 5-та мотострелкова бригада и отряда на специалните части на Ахмат успешно провеждат настъпателни действия в Мариинско направление.

Дрон-камикадзе "Лансет" унищожи радар на украинските защитници - кадри се появиха в мрежата след удара.

Дрон-камикадзе «Ланцет» уничтожил вражескую РЛС (ВИДЕО) | Русская весна

На тях може да се видят последствията от прецизно попадение на боеприпаси на "Ланцет" по украинската РЛС 35Д6М.

Радарът е предназначен за откриване и проследяване на нисковисоки цели при активни и пасивни смущения при наличие на интензивни отражения от земята и при неблагоприятни метеорологични условия.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук