Необходими продукти:

1/2 кг свинска кайма
1 глава лук
1/2 ч.ч. олио
4 домата
4 яйца
150 г сирене
50 г кашкавал
4 люти чушки
магданоз
черен пипер
чубрица
сол

Начин на приготвяне:

Загрява се олиото и в него се запържват ситно нарязаният лук, каймата и обелените и нарязани домати. Готви се, докато каймата си промени цвета и лукът стане прозрачен. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица, и сместа се разпределя в гювечета.
Отгоре се поръсва натрошено сирене във всяко гювече и се слага люта чушка.

Приготвя се смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал и с нея се заливат гювечетата. Ястието се пече на умерена фурна за половин час, като накрая се махат капаците и се дозапичат гювечетата, за да хванат коричка.

Готовите гювечета се сервират с нарязан на ситно пресен магданоз.