Рецепта на деня: Свинско с вино и чесън - няма по-голяма вкусотия
Едно ястие от португалската кухня
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
За маринатата:
5- 6 скилидки чесън
100 мл червен винен оцет
100 мл сухо бяло вино
1 ч.л. сол
2 дафинови листа
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кайенски пипер
1/2 ч.л. черен пипер
2 с.л. зехтин
За пържене:
3-4 с.л. зехтин (може да ползвате свинска мас)
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на по-едри хапки. Всички продукти за маринатата се смесват заедно с месото, разбърква се добре и се поставя в глинен съд. Покрива се с капак и се оставя месото да се маринова за няколко часа.
Месото се изважда от маринатата и се запържва в зехтина до златисто. Добавя се маринатата (без дафиновите листа) и месото се задушава, докато се изпари водата и остане на мазнина и крехко.
По желание се сервира със запържени в същата мазнина филийки хляб и чаша вино.
Последвайте ни
0 Коментара: