Сезонна вкусотия! Бързо си направете тези тиганици с праз
2 ч. ч. брашно
½ ч. ч. топла вода
1 стрък праз, ситно нарязан
2 с. л. масло
сол на вкус
Начин на приготвяне
1. Брашното се пресява, оформя се кладенче и в него се сипва водата. Замесва се средно твърдо тесто. Меси се, докато стане еластично. Оставя се 20 мин., покрито с кърпа.
2. Разделя се на 6 парчета, които се оформят на топки. Оставят се да починат 5 мин.
3. Разточват се тънко върху набрашнена повърхност, намазват се с масло, поръсват се с морска сол и нарязан праз и се навиват на руло.
4. Всяко руло се навива на охлюв. Охлювите се разточват с точилка отново на тънки питки.
5. Изпичат се от двете страни върху нагорещен сач или тиган.
Последвайте ни
0 Коментара: