Празът е благодатен зеленчук, който може да се съхранява през цялата зима, без да губи от финия си лучен вкус. Така във всеки зимен месец може да се радваме на апетитни печени тиганици, направени по тази рецепта, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

2 ч. ч. брашно
½ ч. ч. топла вода
1 стрък праз, ситно нарязан
2 с. л. масло
 сол на вкус
 
Начин на приготвяне

1. 
Брашното се пресява, оформя се кладенче и в него се сипва водата. Замесва се средно твърдо тесто. Меси се, докато стане еластично. Оставя се 20 мин., покрито с кърпа.

2. Разделя се на 6 парчета, които се оформят на топки. Оставят се да починат 5 мин.

3. Разточват се тънко върху набрашнена повърхност, намазват се с масло, поръсват се с морска сол и нарязан праз и се навиват на руло.

4. Всяко руло се навива на охлюв. Охлювите се разточват с точилка отново на тънки питки.

5. Изпичат се от двете страни върху нагорещен сач или тиган.