Сладоледът, който не се топи, измислиха в Япония
Повечето сладоледи започват да се топят само няколко минути, след като се извадят от машината или контейнера и се поставят в купа или върху конус. Поради това хората са започнали да го ядат бързо. Но сега това може да се промени, съобщават от foodpanda.
Сладоледът се появява по погрешка, след като готвач в Япония е помолен да намери начин да използва ягоди, отглеждани в райони, засегнати от земетресението и цунамито през 2011 г. Съединение, наречено полифенол в ягодите, е отговорно за втвърдяването на различни кремове с ягоди, които готвачът приготвя.
Експерти се опитали да го смесят със сладолед и открили, че тази съставка ще предотврати топенето. Една година по-късно този ягодов сладолед е тотален хит в Япония и се правят опити да се наложи и в други страни.
Последвайте ни
0 Коментара: