Такива огнени кюфтета не сте яли, абсолютно нетрадиционна рецепта, за която не сте чували
Тази рецепта се предава на семейството ми по наследство. Моята прабаба ни научи на времето и сега всеки, които ги вкуси ми се моли за рецептата.
класическа рецепта
СЪСТАВ
- 2 пилешки гърди
- 100 г масло
- 2 яйца
- 6 супени лъжици. л. галета
- 10 супени лъжици. л. растително масло
- сол, пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Нарежете пилешкото филе на дребно, за да заприлича на мляно месо. Обърнете внимание, че е по-добре да не използвате месомелачка, като последна възможност, блендер в пулсов режим.
- Сега го сложете в купа и забъркайте както за обикновени кюфтета със всичките подправки, които желаете.
- Добавете маслото и разбъркайте добре всичко.
- Оформете кюфтето.
- Разбийте яйцата и подгответе чинийка с чиста вода, за да попиете ръцете си в нея, както и паничка с галета.
Използвайки метода на двойното хлебче (оваляйте в галетата, след това в яйцето и отново в галетата), направете всички тези действия с всяко от кюфтетата
- Изпратете вече оформените кюфтета във фризера за 20 минути.
- Загрейте маслото в тиган, поставете кюфтетата и ги запържете за няколко минути от всяка страна. Не ги запържвайте докато не сте готови. Достатъчно е само да доведе до златиста коричка
- Прехвърлете котлетата от тигана в тава за печене. Задайте температурата на фурната на 200 градуса и изпратете там да се пекат за 10 минути.
- Това е всичко. Бон апетит!
Последвайте ни
0 Коментара: