Тази рецепта се предава на семейството ми по наследство. Моята прабаба ни научи на времето и сега всеки, които ги вкуси ми се моли за рецептата.

 

класическа рецепта

СЪСТАВ 

 

  • 2 пилешки гърди
  • 100 г масло
  • 2 яйца
  • 6 супени лъжици. л. галета
  • 10 супени лъжици. л. растително масло
  • сол, пипер на вкус

 

огън котлети в големи галета

ПОДГОТОВКА

 

Нарежете пилешкото филе на дребно, за да заприлича на мляно месо. Обърнете внимание, че е по-добре да не използвате месомелачка, като последна възможност, блендер в пулсов режим.

  1. Сега го сложете в купа и забъркайте както за обикновени кюфтета със всичките подправки, които желаете. 

    огън пай класическа рецепта

  2. Добавете маслото и разбъркайте добре всичко.

    огън котлети във фурната

  3. Оформете кюфтето.

    огън котлети в галета

  4.  Разбийте яйцата и подгответе чинийка с чиста вода, за да попиете ръцете си в нея, както и паничка с галета.

    Използвайки метода на двойното хлебче (оваляйте в галетата, след това в яйцето и отново в галетата), направете всички тези действия с всяко от кюфтетата

    огън котлети

  5. Изпратете вече оформените кюфтета във фризера за 20 минути.

    пожар пай рецепта

  6. Загрейте маслото в тиган, поставете кюфтетата и ги запържете за няколко минути от всяка страна. Не ги запържвайте докато не сте готови. Достатъчно е само да доведе до златиста коричка

    огън котлети от мляно пиле

  7. Прехвърлете котлетата от тигана в тава за печене. Задайте температурата на фурната на 200 градуса и изпратете там да се пекат за 10 минути.

    огън котлети от пилешко филе

  8. Това е всичко. Бон апетит!