Топготвач издаде тайната на перфектните яйца, съобщава в. "Дейли мейл". Шей Купър от хотел "Горинг" в Лондон съветва да използваме пресни яйца, ако искаме яйца на очи.
"Колкото по-стари са яйцата, толкова по-рохкав става белтъкът", казва той. Много хора използват бял винен оцет, за да не се разделят белтъците.

Според шеф Купър трябва да добавим много малко количество от него, ако не искаме белтъкът да се свие и жълтъците да се готвят по-дълго.

За бъркани яйца е важно те да бъдат предварително разбити в купа до постигането на равномерен цвят и пухкавост. Специалистът в кухнята съветва да ги свалим от котлона, малко преди да ни се сторят готови.

Ако искаме да си приготвим рохко яйце, трябва да го варим 3 минути. Ако желаем само вътрешността на жълтъка да е рохкава, го варим 4 минути, а за постигането на твърдо сварено яйце са необходими 7 минути.

Също така е добре за варене да използваме по-престояли яйца, защото пресните се белят по-трудно.