В Самарска област, Русия неизвестни са взривили опората на железопътен мост, предават редица украински медии.

Експлозия е избухнала на железопътен мост близо до Чапаевск в Самарска област.

"Около 5 часа сутринта имаше експлозия на железопътния мост над река Чапаевка. Движението на влаковете по моста беше спряно", се допълва в съобщението.

От пресслужбата на Куйбишевската железница са съобщили, че се очаква "пет влака да бъдат закъснели заради инцидента".

"На 4 март 2024 г. поради незаконна намеса на неупълномощени лица в работата на железопътния транспорт възникна прекъсване на движението на влаковете на участъка Звезда - Чапаевск (област Самара) на Куйбишевската железница", се посочва в съобщението, пише "Фокус". 

Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна (ГРУ) е съобщило, че тази железопътна линия е била използвана за транспортиране на боеприпаси и че мостът не може да бъде използван през следващите седмици, предава Украинская правда, като се позовава на Telegram каналите Baza, Shot и Mash и на коментар от ГРУ.

Каналите в Telegram съобщават, че неизвестни лица са взривили опората на моста над река Чапаевка по маршрута Звезда - Чапаевск.

Според един от каналите в Telegram звукът от експлозията е бил чут около 6:15 сутринта местно време. 

Украинското ГРУ е съобщило, че "Железопътното трасе е използвано от Русия за транспортиране на военни товари, по-специално инженерни боеприпаси (ръчни гранати, противотанкови мини, противотранспортни мини, морски мини и др.), произведени от завода АО "Полимер" в град Чапаевск, Самарска област. Предвид естеството на повредата на железопътния мост, използването му през следващите няколко седмици е невъзможно."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук